fredag 9 juni 2017

You never get a second chance to make a first impression (Presentationstexter)

Så ... du har valt bilder och nu ska du skriva några ord om dig själv. Är det någon som läser dem? Well, jag kan bara svara för mig själv och jag läser dem. Med gradvis ackumulerande ångest, kan tilläggas.

Jag vet inte varför du är på Tinder. Men det är skönt när du vet det själv och är ärlig med det; då har du så mycket lättare att hitta rätt match i dejtingdjungeln. Personligen blir jag inte jättesugen på att swipa höger när du skriver att du lever i ett öppet förhållande, eller att du vill träffa någon som dominerar dig eller att du är en gentleman som söker någon för diskreta träffar. Men folk är olika och söker olika. Och om du skriver vad du vill från början spar vi båda lite tid (och el).

Humor
Det finns enligt mina blygsamma erfarenheter INGA tristare att chatta med än dem som skriver i sina presentationer att de har humor. Undantagslöst har de visat ett sådant lättstött gravallvar eller oförmåga att uttrycka sig att jag baxnar. Finns det Jourhavande Komiker? Gode gud, vad dessa killar behöver en sådan. Jag vet att jag inte har ensamrätt på att avgöra vad som är roligt men definitionen av humor kan väl ändå inte innefatta ALLT mänskligt beteende? Jag har på senare tid börjat misstänka att "humor" är kodspråk för att man bor med sin mamma och tittar på repriser av Full Frys med Stefan och Krister.

Ålder
Kan någon förklara för mig varför det står 100 som ålder på vissa? Är det en teknisk inställning? Ett kodord? Eller försöker ni vara roliga? Om det är alternativ tre, vänligen se punkten humor ovan.

Längd
Det här är tydligen en öm tå hos er killar. Det verkar som att mina medsystrar i cyberrymden har dissat och hissat många av er just utifrån er längd. Här ser vi lite olika varianter på vanliga presentationstexter om längd:
Den som försöker ge en positiv referensram: "två cm längre än [valfri kort kändis]"
Den kluriga "264 cm om jag står på en pall i med klackskor". Du vet att det finns olika höjd på pallar va? Nu fick jag en jättekonstig bild i huvudet. Vänsterswipe.
Den kaxiga: "Jag är längre än du" Jaha, men min pappa är polis. 
Den stolta: "189 cm över havet" Hur många jordsnurr är du då?
Men allra vanligast är den defensiva "längd är tydligen viktigt", "man ska visst skriva längd här".
Mitt råd: skriv din längd om du vill det, eller låt bli. Men ljug inte. För om du lägger till eller drar ifrån någon decimeter och planerar att träffa någon IRL så kommer din längd i förhållande till din dejts längd vara rätt så uppenbar. Om du inte tänker sitta ner hela dejten förstås, men det ger också ett konstigt intryck.

Extrem överanvändning av emojier
Du har så många intressen. Men du orkar inte skriva att du gillar att surfa, simma, resa, äta sushi etc. Så då lägger du in snärtiga emojier istället. Jag skulle säga att om du använder fler än 20 emojier utan mellanslag i din "presentationstext" bör du överväga att revidera den. För du har inte många sekunder på dig att skapa det där första intrycket. Det kanske är en chockerande nyhet men det är väldigt få av oss som går igenom de omsorgsfullt valda emojierna och reflekterar över varför du valt ölglaset och vinglaset men inte champagneflaskan och cocktailglaset. Men ... vissa kommunicerar lättare med bilder och är det sådan du är så säger jag: helt ok!

Vara arg
Ok, du har varit på Tinder ett tag och du har tröttnat på hela skiten. Så du skriver i din presentationstext att du är less på tjejer som aldrig svarar. Du vill inte vara här. Du tycker att alla är dumma i huvudet.

Tänker du att vi ska vilja vara tjejen som överbevisar dig? Är detta något slags omvänd psykologi? Jag kan naturligtvis bara tala för mig själv även här ... men jag drömmer inte om att träffa en arg och bitter kille och prata dejttrauman. Vad sägs om att ta en paus från Tinder istället?

Ta en tur i din båt istället, vetja!2 kommentarer:

  1. Ja!! Vad ÄR det med det där med "humor" i folks presentationer. Har själv inte dejtat på det här sättet på drygt tolv år, men oj vad jag minns denna ofrånkomliga diskrepans. Men man får kanske vara tacksam ifall de skriver någonting ö.h.t. Det värsta som finns är tomma profiltexter. Om du helt saknar humor, var då så god och lista "humor" bland dina egenskaper, så att vi kan utesluta det med en gång - förtig inte din humorlöshet!

    SvaraRadera
  2. Häromdagen var det faktiskt en kille som hade skrivit att han hade humor, men INTE räknade Stefan och Krister som humor. Jag swipade höger, men det gjorde inte han.

    En annan favorit var killen som skrev att han "har riktigt sjuk humor, mycket kiss och bajs" och pyntade det med ett antal emojier. Ett av mina lättaste swipe vänster någonsin.

    SvaraRadera