tisdag 6 juni 2017

Några råd till er som bor på mars (Tinder och jag)

Det finns rätt så mycket bitterhet på Tinder. Och en hel del uppgivenhet. Efter ett tag går det inte att undgå att se vissa återkommande mönster. Jag tänkte slå ett slag för världsfreden och harmoniska relationer med några ord på vägen till er på andra sidan matchfönstret, männen!

Jag minns en annons för tusen år sedan, när jag precis hade börjat nätdejta. En lite korpulent farbror med hund på profilbilden. Och i presentationstexten stod det: "Jag är ensam och ledsen och min hund är död."

Gör
Inte


Innan jag delar med mig av några ödmjuka dejtingråd vill jag betona att folk är olika. Det kanske är så att massor av personer swipar höger på killar som gör tokiga grimaser, draperar sig över röda sportbilar eller lägger upp bilder på stora landskap där de själva är en liten fläck med ryggsäck i utkanten av bilden. Men jag tror att mina åsikter är tämligen representativa för ett antal toppsnäckor som du inte vill gå miste om att matcha med. Så ... vi börjar med några enkla regler för hur du kan tänka när du väljer vilka bilder du ska använda i din presentation. Ta fram din telefon så börjar vi!

En person per bild är en bra huvudregel, och helst ska den personen vara du själv, inte någon kändis eller en minion eller ett djur.

Det kanske känns tryggt att posera med din snygge kompis (för att visa att du har snygga kompisar) eller din fule kompis (för att visa att du är snyggare än din kompis) men vi tjejer blir mest förvirrade. Särskilt ansiktsblinda tjejer. Vem av dem, om någon, är DU?

Men den här bilden då? undrar du. Bilden från semestern i Nice/Mallis/Örkelljunga? Där du är snyggt solbränd och ler charmerande med armarna runt två skitsnygga tjejer. Eller den här, där två andra tjejer slickar dig i örat? Så vi på Tinder fattar vilken charmör du är?

Nix, är mitt heta tips. För vad är det meningen att vi ska tänka? Att om vi har tur är vi så snygga att vi kanske får flankera din presentation på Tinder i framtiden? Och nej, här hjälper det inte om du försöker beskära bilderna. Om man ser att du är omgiven av ett berg av hud eller har två avklippta armar på dina axlar så är det det man fokuserar på. Inte ditt leende.

Och en sak till: skriver du i texten att tjejen bredvid dig är din syster ... så är det säkrast för dig att hon är det.

Om du har en småsuddig bild där du håller en ölflaska/en drink/ett vinglas/en shot/en flaska koskenkorva och du ser väldigt full ut på den bilden ... skippa den. Du kanske kände dig som Kung i baren och som världens härligaste människa när bilden togs ... men det enda jag och många andra ser är hur pissfull du var och att du fortfarande verkar tycka att det är coolt. Vi ser inte den härlige killen. Vi ser snubben som nyper oss i rumpan på lördagskvällen och vaknar ensam och bakfull på söndagen med en mun som stinker död grävling.

Men de här mysiga bilderna på dig och dina barn då?

Nope! Jag är förälder. Barnen bor hos mig varannan vecka. Men jag skulle aldrig lägga ut bilder på dem på Tinder till allmän beskådan. Vi på Tinder kan i allmänhet läsa. Om du skriver att du är pappa så kommer alla med en IQ över trettiofem veta att du har barn. Som du tar hand om. Och älskar. Och prioriterar. INGEN tänker: "åh, vilka fina barn han har. Dem vill jag bli mamma åt". Och om det skulle finnas något sådant exemplar ... vill du verkligen dejta den personen? Det finns andra sätt att visa din fantastiska föräldraförmåga (mer om din presentationstext i kommande lektion).

Nu säger du att du vill ha en bild som visar att du är aktiv. Att du har pengar. Att du gillar naturen och är en man med koll. Den ska vara lite somrig. Du väljer en bild med dig på en gigantisk/stor/liten båt. Du kanske styr båten. Vinden leker i ditt hår (eller på din skalp). Du ser lite cool ut i dina solglasögon. Flytvästar är för mesar för här är du, en man med total kontroll. I harmoni med naturen. Och i total harmoni med solglasögonen.

Det finns bara ett problem med detta och det är: ALLA gör som du. Det finns en miljard båtbilder på Tinder. Och om det nu funkade så jäkla bra ... varför är alla då kvar på Tinder med sina fantastiska båtbilder?

Det var allt för i dag. Välkommen åter.

2 kommentarer:

  1. Gud, män!🙄 Och deras båtbilder!!🙄🙄🙄

    SvaraRadera
  2. Och snart kommer alla alpina bilder tillbaka ...

    SvaraRadera