onsdag 31 maj 2017

Inget kaffe - pepp eller depp

I ett avsnitt i Sex and the city säger en av karaktärerna, Samantha tror jag, att hon bara är en kräksjuka från sin idealvikt. Det är den replik jag minns bäst i hela serien. Jag skrattade högt och sedan satte sig skrattet i halsen. Den rymmer många bottnar.

Jag önskar rätt så ofta att jag vore en sådan tjej som inte kunde äta när jag är ledsen. Som inte gillar sötsaker eller chips. Som tycker att en chokladbit är lagom och "glömmer bort" inköpt godis. Jag är mer som en get, eller en guldfisk. Det finns inget slut. Jag äter som att det inte finns någon morgondag. Och särskilt när jag är ledsen. Vilket jag har tillbringat en osund mängd timmar med att vara under året som gått.

Så på tio månader har jag gått upp lika många kilo. Och jag är kliniskt sett överviktig. Det får mig att vilja förvandla mig till GI Jane och visa hela världen vilken badass-fitness-drottning jag kan bli. Det får mig i praktiken att äta glass och se en film med GI Jane som visar hela världen vilken badass-fitness-drottning hon är.

Men jag hakade på en träningsutmaning, The New You Challenge. Sex veckors stenhård träning och en sträng diet. Paleokost. 125 sidor förbud. På sidan 31 stod det att man ska undvika kaffe. Skojar de? Därav bloggens namn.

De skojade inte. Jag tränade stenhårt i sex veckor och hade otroligt roligt men jag orkade inte tänka på dieten (jobb, träning, barn, livet). Sista dagen vägdes vi ut. Jag fick bland annat veta att jag vid starten hade haft den metaboliska åldern 63 år. SEXTIOTRE. Jag är 43! Detta hade på sex veckor förbättrats med tio år: nu var jag istället 53 år gammal ur metabolisk synpunkt. FEMTIOTRE! (Jag.är.som.sagt.43). Ställd inför denna situation hade GI Jane garanterat fortsatt att träna stenhårt tills hon var på den metaboliska åldern 15. Och jag var pepp på att hindra förfallet. Men sedan fick jag ont i foten. Jag vet att detta inte hade hindrat vår hjältinna. Men denna get-hjältinna lät sig hindras. Glass är gott.

Så här är jag nu, Sannolikt med en metabolisk ålder på 123 år. MEN jag har en plan. Den involverar träning. Svart kaffe. Vissa restriktioner. För i slutet av sommaren gifter sig två kära, fina vänner med varandra. Min exmake kommer att vara där. Och jag tänker att jag ska vara där och känna mig fin och nöjd och sexig och stark. Jag vill inte vara Samantha. Jag vill vara GI Jane. Jag vill vara stark som Sarah Connor i T2 och snyggsnäll som Sandra Bullock i Miss Secret Agent.

Eller ... jag är verkligen helt ok med att vara en metabolisk och kalendarisk 44-åring som vet hur man skakar rumpan på dansgolvet.

3 kommentarer:

  1. Hahaha😂 Jag VET!!!! Ack, denna avgrund mellan hur man skulle vilja bete sig och hur man faktiskt fungerar i praktiken🙄

    SvaraRadera
  2. Gissa vem som åt en påse chips och elva maränger nyss? Börjar överväga lobotomi som en möjlig lösning ...

    SvaraRadera