måndag 25 december 2017

Min brf och jag (karma is a bitch)

De som sålde min bostadsrättslägenhet till mig var ett par som separerade. En väldigt bra sak för mig och en ännu bättre sak för dem.

De hade försökt sälja lägenheten i flera månader, men inte blivit nöjda med buden. När jag köpte var marknaden svag och de var tvungna att gå ner 250 000 kr i förhållande till vad de några månader tidigare hade förkastat. Inte jätteglada. Man kunde rätt tidigt lista ut vems geniala idé det var att ha is i magen och vänta med att sälja: det klassiska manliga geniet. 

Vid tillträdet var jag som i en liten dimma. Fyra veckor tidigare hade jag och A aldrig ens diskuterat skilsmässa och separation och nu satt jag där i ett försommaridylliskt Stockholm och tackade ja till mäklarkaffet. Redo att låna så mycket pengar att bara en enda fuskbank var beredd att satsa på mig.

Den ena av säljarna var en lång och blonderad donna som hade en egen firma med inriktning mot skönhetsingrepp. Hon verkade rar, men det kändes inte som att vi hade så mycket gemensamt, bortsett från rykande färska separationer. Donnan gav mäklaren komplimanger för dennes fantastiska ungdomliga hy. Sedan scannade hon av mig lite snabbt och det följde en lång talande tystnad. Jag kände mig en smula förolämpad.

Den andre säljaren, aka det klassiska manliga geniet, var en halvskallig självgod man. Om jag måste välja mellan dem två skulle jag utan tvekan föredra att byta sexuell läggning och satsa på Barbie. Jag har efter några år kommit att hata honom litegrann och jag tycker att jag har rätt så goda skäl. För det första är det utan tvekan han som skapat alla "smarta lösningar", i min lägenhet. Till exempel hyllan som vid lite belastning bröt sig loss och lämnade åtta kratrar i väggen. Det är han som spacklade köksväggen sämre än någon från jackass-gänget skulle ha gjort med armhålan och som målade igen köksventilen. Han satte upp halogenlampan som lämnat brännmärken på hela väggen och lämnade kvar sunkiga "bra-att-ha-möbler" på olika ställen.

För det andra är det han som skrev att min lägenhet är 94 kvadratmeter, men som i egenskap av ordförande i brf-styrelsen VISSTE att det stod 87 kvm i föreningens papper. Och det är den jäveln som tillsammans med Barbie skrev under ett avtal med en teknisk förvaltare som går ut på att firman kommer var fjortonde dag, inte gör ett skit och fakturerar föreningen 64 000 kr per år för det. Och även om vi säger upp avtalet gäller det i TVÅ år till.

Den halvskallige självgode mannen informerade vid tillträdet om att han hade "kanske världens svåraste jobb". Han jobbade nämligen på Arlanda. Barbie väste mellan tänderna att det "INTE är världens svåraste jobb" och man förstod att hon var trött på att höra honom säga det. Återigen, Team Barbie här!

Vi skrev på papper, vi bytte nycklar. Vi pratade om sommarvärme och separationer och lite om att geniet var så strukturerat och hade sådan ordning, medan Barbie ännu inte riktigt hade landat och hade kuddar överallt i sin lägenhet. Med ledning av detta, och min fenomenala personkännedom, är jag helt säker på att det var det manliga geniet som märkte upp alla hyllor i lägenhetens köksskåp med en dymo. Etiketter överallt. "Frön och nötter", "taco", "godis och mjöl", "kryddor och torkad frukt", "vitaminer, kosttillskott och konserver". Och högst upp, 2,5 meter från golvet, fanns skåpet med hyllan märkt "flingor" och "snacks".

Jag hoppas att Barbie smög upp på nätterna och satte tacoskalen på vitaminhyllan. Jag hoppas att hon tog hans favoritgodis och spolade ner det i toan. Det tror jag faktiskt hon gjorde, för det är fan stopp i rören jämt.


1 kommentar:

 1. Hej vänner jag heter Camila Rodela och jag är från Michigan, United State. Jag är här för att vittna om DR.OGAGA ​​KUNTAs goda verk i mitt liv. Min man och jag har varit gift i 27 år med två barn. Bara för två år sedan kom allting till slut. Jag ville ha min man tillbaka och jag bad honom men han lyssnade aldrig, så jag stötte på flera vittnesmål om denna speciella stavningskastare. Några människor vittnade om att han tog tillbaka sin Ex-älskare, vissa vittnade om att han återställer livmodern och botar cancer och annan sjukdom, vissa vittnade om att han kan kasta en stavning för att stoppa skilsmässa och också stava för att få ett bra betalt jobb så vidare. Han är fantastisk, jag kom också över ett visst vittnesbörd, det handlade om en kvinna som heter Vera, hon vittnade om hur han tog tillbaka sin ex älskare och i slutet av sitt vittnesbörd släppte hon sin email.After att ha läst alla dessa bestämde jag att ge honom ett försök. Jag kontaktade honom via e-post och förklarade mitt problem för honom. Och han berättade för mig vad jag behöver göra, jag gjorde det och min man kom tillbaka till mig. Vi löste våra problem och vi var ännu lyckligare än någonsin tidigare DR.OGAGA ​​KUNTA du är en begåvad man och jag kommer inte sluta publicera honom eftersom han är en underbar man. Om du har något problem och du letar efter en riktig och äkta stavningskastare, prova honom när som helst, han är svaret på dina problem. Du kan kontakta honom via email: ogagakunta@gmail.com och få dina problem att lösa mig. Han kan lösa följande problem och mycket mer.
  (1) OM DU VILL DIN EX-TILLBAKA
  (2) DU ÖNSKAR ATT KONVINTERA DIN HUSBAND FÖR ATT STOPPA DIVORNET
  (3) DU ÖNSKAR ATT FRAMFÖRAS I DIN KONTOR
  (4) DU ÖNSKAR MÄN OCH KVINNER ATT KÖRA FINNA DIG ATTRAKTIVA
  (5) OM DU ÖNSKAR ATT TÄNKA EN BARN
  (6) du vill vara rik
  (7) DU ÖNSKAR DIN HUSBAND FÖR ATT ÄLSKA ENDAST DIG FÖR RESTEN AV HANS LIV
  (8) DU BEHÖVER GOD LUCK SPELL
  (9) DU BEHÖVER EN LOTTERIPELL
  (10) DU BEHÖVER EN JOBB
   ogagakunta@gmail.com

  SvaraRadera